Hoe het werkt

Bijles geven is een flexibele bijbaan waar je veel voldoening uit haalt! Je maakt echt een verschil voor leerlingen en ziet ze groeien dankzij jouw begeleiding. Bij StudentsPlus bieden we je veel vrijheid en zelfstandigheid, maar staan altijd voor je klaar met advies en ondersteuning. Benieuwd hoe bijles geven bij StudentsPlus werkt? Lees verder!

Nieuwsgierig? Kom meer te weten over je werkzaamheden als bijlesgever. Bekijk het interview met bijlesgever Victoria.

Schrijf je vrijblijvend in

De eerste stap naar het geven van bijles is de inschrijving die je op deze website kan doen. Dat is uiteraard gratis en vrijblijvend. Je kunt bijles geven bij StudentsPlus met een havo- of een vwo-diploma of wanneer je een opleiding tot docent volgt aan het hbo of wo. Bijles geef je in vakken waar jij je sterk in voelt en waarvoor je een 7 of hoger op je eindlijst hebt of waar je een (gerelateerde) studie in volgt. Verder geef je bij je inschrijving aan waar je bijles kan geven: bijvoorbeeld in de buurt van je woonadres, in het weekend in de omgeving van je ouderlijk huis of in de buurt van je universiteit of hogeschool.

Ontvang bijlesaanvragen

Na je inschrijving als bijlesgever kunnen we je aanvragen van bijlesleerlingen sturen! Hebben wij een geschikte bijlesleerling voor jou, dan nemen wij contact op via telefoon, e-mail of de app voor bijlesgevers. Jij bepaalt vervolgens zelf welke leerlingen je kunt helpen en aanneemt als jouw bijlesleerlingen. Zijn jouw mogelijkheden veranderd, dan kun je deze makkelijk aanpassen in je account en ontvang je direct bijlesaanvragen passend bij je nieuwe situatie!

Bijles geven

Bij het eerste contact met en de eerste bijlessen aan je leerling, krijg je meer te horen over waar hij of zij moeite mee heeft en op welke manier jij kan helpen. Na een tijdje zal je je leerling beter leren kennen en kan je de bijlessen afstemmen op jouw werkwijze en waar jouw leerling behoefte aan heeft. Afspraken over dagen en tijden maak je zelf met je leerling. Zo heb je veel zelfstandigheid en vrijheid om de bijlessen in te richten op een manier die goed bij jou en bij je leerling past!

Ondersteuning van StudentsPlus

Hoewel je veel zelfstandigheid krijgt bij de bijlessen, sta je er niet alleen voor. StudentsPlus heeft jarenlange ervaring en we helpen jou graag met alles wat je nodig hebt om van de bijlessen een succes te maken. We hebben didactische kennisdocumenten, een database van duizenden oefenopgaven voor je leerling en staan altijd voor je klaar met tips, trucs, advies en ondersteuning. Wij regelen het administratieve deel van de bijlessen en keren elke maand je loon uit, zodat jij je kan focussen op de bijlessen en je leerling!