Frequently Asked Questions

Kies een van de onderwerpen om gerichter te zoeken naar jouw antwoord

Inschrijven
Bijles geven
Contact
In welke vakken mag ik bijles geven?
Je kan bijles geven in de vakken waarvoor je een zeven of hoger hebt gehaald op je eindlijst van de havo of van het vwo. Geef bij jouw inschrijving dan ook vooral alle vakken op die je mag opgeven. Hoe meer vakken je opgeeft, hoe meer leerlingen we je kunnen aanbieden. Mocht je op een andere manier kunnen aantonen dat je over voldoende vakinhoudelijke kennis beschikt om leerlingen bijles te kunnen geven, dien je, bijvoorbeeld, een propedeuse of certificaat te kunnen overleggen.
Waar worden de bijlessen gegeven?
Waar de bijlessen worden gegeven, gaat in overleg met de leerling. Dit is meestal bij de leerling thuis, maar zou ook eventueel bij jou op de kamer of op een centrale plek, zoals de bibliotheek kunnen. Verder is online bijles ook een mogelijkheid. De kans dat we je een leerling kunnen aanbieden wordt groter, wanneer je op meerdere plekken bijles kan geven (bijvoorbeeld in de buurt van waar je studeert en waar je woont). Ben je bijvoorbeeld elk weekend bij je ouders? Dan zou je ook daar in de buurt bijles kunnen geven.
Met wie maak ik de afspraken voor bijles?
Afspraken over waar en wanneer de bijlessen zijn, maak je direct met de leerling en/of de ouders. StudentsPlus zit hier dus niet tussen. Bij een aanvraag staat vaak wat de voorkeursdagen en -tijden van de leerling zijn, maar verder maken jullie de afspraken dus onderling.
Ik heb geen havo- of vwo-diploma: kan ik me inschrijven?
Wanneer je momenteel een onderwijskundige studie (zoals de pabo) doet of hebt gedaan, dan kun je je inschrijven zonder havo- of vwo-diploma. We vragen je dan om bij de inschrijving een (recente) cijferlijst, propedeuse of diploma te uploaden.
Hoe lang neemt een leerling bijles af?
Dat ligt aan de leerling. Het pakket dat de leerling inkoopt loopt per kalendermaand. De bijlessen duren dus minimaal één maand, maar duren in de regel langer. Als een leerling stopt, dan kun je weer nieuwe leerlingen krijgen. Ook hier kun je dus zelf, in overleg met de leerling, kiezen hoe lang je bijlessen geeft.
Hoeveel uur bijles moet/mag ik geven?
Onze leerlingen nemen bij ons pakketten af. Dit houdt in dat een leerling minimaal 4 uren bijles neemt per maand, maar de klant kan bijvoorbeeld ook een pakket voor 16 uren of meer nemen. Vooraf krijg je van ons te horen hoeveel uren bijles een leerling afneemt. Je bepaalt altijd zelf of je een leerling aanneemt. Indien je kunt kiezen uit meerdere leerlingen, kan je ook zelf bepalen hoeveel leerlingen je aanneemt en hoeveel uur bijles je geeft.
Wanneer wordt de bijles gegeven?
Het tijdstip van de bijles gaat in overleg met de leerling en zal meestal aan het eind van de middag of begin van de avond gepland worden. Tijdstippen en dagen zijn niet gebonden aan kantooruren, dus afspreken kan wanneer het jullie uitkomt.
Wanneer kan ik contact opnemen met StudentsPlus?
Op het moment dat je er zelf even niet uitkomt. Dat kan zijn wanneer je tips of advies nodig hebt over de bijlessen, wanneer je wat problemen hebt met het maken van afspraken of wanneer je bijvoorbeeld zit met vragen over de werkwijze. Wij staan voor je klaar om je met wat dan ook bij te staan.
Is mijn inschrijving vrijblijvend?
Ja. Inschrijven en ingeschreven staan bij StudentsPlus is gratis en verplicht je tot niets. Wanneer wij een passende leerling bij je in de buurt hebben, sturen we je een aanvraag en kan je zelf beslissen of je de leerling aanneemt. Je beslist dus altijd zelf of en hoeveel leerlingen je aanneemt.
Wat heb ik nodig voor mijn inschrijving?
Om je in te kunnen schrijven moet je een havo- of vwo-diploma gehaald hebben (of een onderwijskundige studie doen/hebben gedaan) en voor de vakken waarin je bijles wil geven, moet je een 7 of hoger gehaald hebben. Tijdens de inschrijving moet je je eindlijst van de middelbare school uploaden.
Wat verdien ik met bijles geven?
Voor individuele bijles krijg je €12,- per uur. Het komt ook voor dat er bijles gewenst is voor 2 leerlingen tegelijkertijd of dat er groepsbijles georganiseerd wordt (bijvoorbeeld voor een school). In die gevallen is de minimale vergoeding €15,- per uur. Het bedrag dat je in een kalendermaand verdiend hebt, krijg je elke maand gestort op je rekening.